Ryfylkegaten 13

Stavanger Øst

Stavanger-regionen er ikke bare olje og gass, men også næringsmiddelindustri. I 1905 startet Stavanger Blikktrykkeri og Maskinverksted, nå Skanem AS,  sin virksomhet innen næringsmiddelindustrien i Ryfylkegaten 13.
Noen måtte trykke etiketter på emballasjen og noen måtte produsere sardinbokser, hermetikkbokser, kakebokser og annet. I Rylkegaten 13 startet Stavanger Blikktrykkeri og maskinverksted i 1905 med 30 ansatte. Bedriften satset i tilegg på salg av maskiner og stanseverktøy. Forretningsdriften viste seg raskt å være en suksess i rivende utvikling. i 1911 hadde bedriften 300 ansatte. På grunn av det store ekspansjonsbehovet utarbeidet Stavanger kommune i 1906 en ny reguleringsplan for området mellom Haugesundsgata og Ryfylkegata.

I 1951 ble firmanavnet forandret til Stavanger Bliktrykkeri A/S. Selskapet, populært kalt Blikken, greide å holde stand selv etter at hermetikkepoken var over i Stavanger. I september 2003 ble produksjonen i Stavanger lagt ned og det var nå slutt på over hundre års historie med metallemballasjeproduksjon i byen. Siden den gang har industri- og kontorlokalene blitt leid ut til ulike virksomheter.
 

Freedome - trampolinepark

Rend_fix_final_1%20copy
Freedome er en del av Sky Zone, som er verdens største operatør av trampolineparker. I Norge er nå selskapets drøyeste konsept: FREEDOME! lansert og etablert en av våre tidligere produksjonshaller for hermetikk og emballasje. Freedome er en ekstrem urban aktivitets arena med fokus på areal og luft-akrobatikk!

"Freedome har valgt å starte i Stavanger fordi det er et sterkt miljøer innenfor aktiviteter som vil ha nytte av parken: skatere, parkour utøvere, snowboardere, fri kjørere, surfere, osv. 
Vi tilbyr mega-trampoliner, ninja warrior baner, trikse-vegger, dodgeball bane, og sinnsykt mye annet kult å boltre seg i.  
Her snakker vi god fysisk trening, adrenalin, og kroppsbeherskelse i trygge omgivelser. Dette passer like godt for de på 26 som for de på 6 år. Vi har noe for alle nivåer, alle aldere og noe som passer for enhver som er glad i fysisk utfoldelse.  Vi har egne patenterte overgans-løse trampoliner, som er råere å hoppe på og tryggere å bruke en kovensjonelle trampoliner. Disse er perfekt for de som vil lære nye kule triks, men også for de som bare vil hoppe og kose seg. 
På lørdagskveldene skal vi ha DJ med et rått lyd-og-lys anlegg som sørger for at dette blir et fantastisk party sted! "

-
Christoffer Thorsheim, CEO, Freedome by Sky Zone 

Fermenten


 
Fermenten
Består av Mr Norman, Eimealt, Stavanger Ysteri, og Yeastside Brewing Co.

Stavanger Ysteri kan skilte med å være Norges første urbane ysteri og høster mange lovord for sine produkter over hele landet. Kombucha fra Eimealt etterspørres fra Oslo i øst til Stavanger i vest.  

Fakta

Byggeår 1905 (kontorbygg) -1988 (lagerbygg)
Totalareal 5.000 m2
Type Kontor, lager, produksjon
Leietakere Stavanger Ysteri AS, Sixsides AS,
Eimealt AS, 
Air Time/Freedome,
Fermenten,
Yeastside Brewing company,
Galleri Opdahl.
Ledig kontor 90 m2
Ledig lager/produksjon 1.200 m2
Beliggehet Stavanger sentrum Østre bydel
Adresse Ryfylkegata 13