Nytt treningsenter for redningshelikopterne
05.07.2017


Mandag 12 juni var det offisiell åpning av Leonardo (tidl. Agusta Westland) sitt anlegg på Sola. Senteret inneholder en ny AW101 Full Flight Simulator (FFS) som skal støtte opplæringen av pilotene for de nye norske redningshelikopterne.
Justisminister Per-Willy Amundsen åpnet senteret sammen med Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Justisministeren sa følgende i sin åpningstale - "Jeg er glad for offisielt å åpne AW101 Norway Training Centre, som gjør det mulig å levere avansert trening til våre søk- og redningsflyvninger her i Norge. Dette anlegget vil ikke bare bidra til å redusere kostnadene for trening, men viktigst av alt, vil det øke sikkerheten og gjøre det mulig for helikoptermannskapene å utnytte den nye kapasiteten AW101-helikopteret og systemene vil gi."
Gjester fra blant annet Justisdepartementet, Forsvarsdepartementet og Forsvaret var tilstede under åpningen.
I tillegg til å stille med bygg og fasiliteter er vår leietaker,Thales, ansvarlig for den tekniske driften og vedlikeholdet av senteret som ligger vegg i vegg med Thale`s treningsenter.
Teamet i Stavanger fikk skryt for innsatsen så langt, og for at simulatoren var klar til trening allerede på åpningsdagen.