Logo Sola Business arena
Logo Sola Business arena

Thales Training Centre

Thales satser i Sola Park. Selskapet har bygd Nord Europas mest moderne simulatorsenter for helikopterpiloter. Med strategisk beliggenhet på grensen til flyplassen og med Clarion Hotel som nærmeste nabo, ligger alt til rette for å ta businessen til nye høyder.
Thales Norway
"Etableringen av dette treningssenteret representerer for oss en langsiktig satsning, og understøtter viktigheten av å kunne trene piloter i Norge. Ved at pilotene får muligheten til å trene på realistiske forhold, økes sikkerheten i operasjoner».

– Tom Tuhus, Administrerende direktør i Thales Norway

Ny virksomhet og nye arbeidsplasser til regionen.

Regionen vår trenger nye virksomheter og arbeidsplasser som har framtiden foran seg. For oss som utvikler Sola Park er dette en viktig del av vår forretningsplan. Vi skal legge til rette for aktiviteter som representerer det vi skal leve av ikke bare i dag, men også i framtiden. Det er bra for samfunnet og for Sola Park.

Presse

AW101 redningshelikopter
AW101 redningshelikopter

Nytt treningsenter for redningshelikopterne

Mandag 12 juni var det offisiell åpning av Leonardo (tidl. Agusta Westland) sitt anlegg på Sola. Senteret inneholder en ny AW101 Full Flight Simulator (FFS) som skal støtte opplæringen av pilotene for de nye norske redningshelikopterne.
Justisminister Per-Willy Amundsen åpnet senteret sammen med Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Justisministeren sa følgende i sin åpningstale - "Jeg er glad for offisielt å åpne AW101 Norway Training Centre, som gjør det mulig å levere avansert trening til våre søk- og redningsflyvninger her i Norge. Dette anlegget vil ikke bare bidra til å redusere kostnadene for trening, men viktigst av alt, vil det øke sikkerheten og gjøre det mulig for helikoptermannskapene å utnytte den nye kapasiteten AW101-helikopteret og systemene vil gi."
Gjester fra blant annet Justisdepartementet, Forsvarsdepartementet og Forsvaret var tilstede under åpningen.
I tillegg til å stille med bygg og fasiliteter er vår leietaker,Thales, ansvarlig for den tekniske driften og vedlikeholdet av senteret som ligger vegg i vegg med Thale`s treningsenter.
Teamet i Stavanger fikk skryt for innsatsen så langt, og for at simulatoren var klar til trening allerede på åpningsdagen.
 
Offisielt åpnet av Justisminister Per-Willy Amundsen sammen med Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.
Offisiell åpning
27 januar var ble det avholdt offisiell åpning av Thales Training Centre i Sola Park. Åpningen ble gjort av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen.  Samtidig med åpningen ble det offentliggjort at utbygger Utsola As utvider bygget. Thales Norway AS er leietaker, og skal fremleie arealet utvidelsen innebærer til Agusta Westland. Byggestart for byggetrinn 2 er februar/mars 2016.
Les hele artikkelen fra Stavanger Aftenblad her
Åpning av Thales Training Centre
Åpning av Thales Training Centre
Simulator for helikoptertypen EC 225
Simulator for helikoptertypen EC 225
Thales-logo
SBA_flyfoto_Thales

Fakta om

Thales Training Centre

Utsolaarmen 14
 
Totalareal (trinn 1) 2.370 m2
Utvidelsesmuligheter  
(trinn 2) 1.344 m2
(trinn 3) 1.187 m2
   
Ferdigstillelse  9. juli 2015

Området

Thales%209A